Receptek
Ron Weasley 2004.12.08. 18:12
Ezeket Ron W. küldte
Bubájkoktél elkészítése: - 3db citrom - méz vagy cukor - 1 banán - 3 kivi - 1 narancs - vanílás cukor - tejszínhab
A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra szeljük, majd kb. három teáskanál cukorral vagy mézzel együtt összeturmixoljuk. A kész turmixot meghintjük vaníliás cukorral és tejszínhabot teszünk a tetejére. Nagyon finom magában is, de ajánlatos keksszel vagy piskótával fogyasztani.
(Nyeste Kinga)
Vajsör elkészítése:
- 20 gramm vaj - 2 evokanál cukor - fél liter tej - fahéj
A vajban megpirítom a két evokanál cukrot, majd mikor már a cukor barnára pirult, felengedem fél liter forró tejjel. Állandóan kevergetve habzásig forralom, majd orölt fahéjjal ízesítem.
Root vajsör elkészítése: - 20 gramm vaj - Root sör (édes, alkoholmentes angol sör) - kávétejszín
A vajat megolvasztjuk, a sört egy kicsit felmelegítjük, és alaposan összekeverjük oket. Ha még finomabb (és kalóriadúsabb) italt szeretnénk, hozzáadhatunk kávétejszínt.
Zabpehely elkészítése: - egy csésze zabpehely - fél csésze tej - pirított mandula (ízlés szerint) - aszalt sárgabarack (ízlés szerint) - mazsola - méz
Egy csésze zabpelyhet két csésze vízben felfozök, csipet sót szórok rá, majd fél csésze tejjel surure fozöm. Ízlés szerint cukorral, mézzel édesítem, majd meghintem apróra vágott aszalt sárgabarack- és manduladarabokkal.
Szilvaszósz elkészítése: - 10-12 érett szilva - cukor - fél csésze vörösbor - fahéj
A szilvát kimagozom. Egy lábosban két evokanál cukrot pirítok. Amikor már szép barna színe van, beleteszem a magozott szilvát. Pár percig párolom, majd felöntöm fél csésze vörösborral (az alkoholtartalom a fozés során elpárolog). Orölt fahéjat szórok rá, ha szükséges, mézzel ízesítem. Ezután összeturmixolom. Sült húsok mellé, vagy szilvásgombóc önteteként kiváló.
Töklé elkészítése: - sütotök - méz - almalé vagy tej - orölt szerecsendió vagy fahéj
Vágj ketté egy tököt, távolítsd el a magokat. A vágási felülettel lefele tedd a sütobe egy sütopapírral kibélelt tepsibe. 180 fokon süsd kb. félórát-órát. Mikor evéshez elég puha lenne, vedd ki, szedd ki a belsejét, hagyd kihulni. Majd botmixerrel pépesítsd. Ízlés szerint mézet, almalevet vagy tejet adhatsz hozzá. Egy kis orölt szerecsendió vagy fahéj is nagyon jól feldobja!
|